| Linux vs Windows | |
|
|
Автор | Порака |
---|
RIDIK Модератор
Број на мислења : 41 Age : 32 Registration date : 2007-05-19
| Предмет: Linux vs Windows Саб Јун 02, 2007 12:23 pm | |
| Кој се предностите на Linux спрема Windows или обратно пишете тука. | |
|
| |
ГоКи Администратор
Број на мислења : 214 Age : 34 Registration date : 2007-05-18
| Предмет: Re: Linux vs Windows Саб Јун 02, 2007 6:19 pm | |
| Linux нема предности ама затоа Windows-от го шие Linux-от | |
|
| |
GALEVI4KA Супер Модераторка I DON'T FOLLOW RULES! I LET RULES FOLLOW ME
Број на мислења : 395 Age : 34 Registration date : 2007-05-23
| Предмет: Re: Linux vs Windows Саб Јун 02, 2007 7:06 pm | |
| ПОЈАСНЕНИЕ ЗА LINUX И WINDOWS.ПРВ ПАТ СЛУШАМ ЗА LINOX.НЕКОЈА НОВА ИЛИ СТАРА ПРОГРАМА Е ТОА? | |
|
| |
Bojan CPU VIP
Број на мислења : 77 Age : 34 Местолокација : C:\Program Files\ Registration date : 2007-05-18
| Предмет: Re: Linux vs Windows Саб Јун 02, 2007 10:15 pm | |
| Linux e бесплатен OS.кој нуди доста работи но далеку е од виндовс.претежно се користи за сервер. | |
|
| |
Антонио Hunter
Број на мислења : 385 Age : 31 Местолокација : На CD Registration date : 2007-05-19
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 2:22 am | |
| - GALEVI4KA напиша:
- ПОЈАСНЕНИЕ ЗА LINUX И WINDOWS.ПРВ ПАТ СЛУШАМ ЗА LINOX.НЕКОЈА НОВА ИЛИ СТАРА ПРОГРАМА Е ТОА?
Бај д веј не е програма туку цел оперативен систем како XP. само штета што треба да имаш специјален софтвер за него ама затоа имаш помали шанси за да дојдат вируси у твоето ПЦ затоа што сите вируси се направени за XP а за Linux нема вируси затоа што таа компанија ги прави за XP. Капирате? Ете која е една од поголемите предности. Linux-от брзо се пушта и не треба да се инсталира - Зависи која верзија ја користите. Вирусите неможат да навлезат ама никако (ВО ОПЕРАТИВНИОТ СИСТЕМ) затоа што тој бутира од цд и после имате програма како вируелен диск да го вметнете.Така да вируси во оперативниот систем можат да влезат 0% а во фајловите најнормално дека можат.Но затоа постојат антивируси за Linux | |
|
| |
GALEVI4KA Супер Модераторка I DON'T FOLLOW RULES! I LET RULES FOLLOW ME
Број на мислења : 395 Age : 34 Registration date : 2007-05-23
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 3:46 am | |
| - Антонио напиша:
- GALEVI4KA напиша:
- ПОЈАСНЕНИЕ ЗА LINUX И WINDOWS.ПРВ ПАТ СЛУШАМ ЗА LINOX.НЕКОЈА НОВА ИЛИ СТАРА ПРОГРАМА Е ТОА?
Бај д веј не е програма туку цел оперативен систем како XP. само штета што треба да имаш специјален софтвер за него ама затоа имаш помали шанси за да дојдат вируси у твоето ПЦ затоа што сите вируси се направени за XP а за Linux нема вируси затоа што таа компанија ги прави за XP. Капирате? Ете која е една од поголемите предности. Linux-от брзо се пушта и не треба да се инсталира - Зависи која верзија ја користите. Вирусите неможат да навлезат ама никако (ВО ОПЕРАТИВНИОТ СИСТЕМ) затоа што тој бутира од цд и после имате програма како вируелен диск да го вметнете.Така да вируси во оперативниот систем можат да влезат 0% а во фајловите најнормално дека можат.Но затоа постојат антивируси за Linux ФАЛА НА ОБЈАСНУВАЊЕТО.НО БАЈ Д ВЕЈ ВО МОМЕНТОТ КОГА ГО ПИШЕВ ПОСТОТ НЕ МИ ТЕКНУВАШЕ КАКО СЕ ВИКА И НАПИШАВ ПРОГРАНА,А СЕГ АКОГА НАПИША ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ МИ ТЕКНА ДЕКА ТОА Е НАЗИВОТ.А ДА ЗЕМЕМЕ У ПРЕДВИД ДЕКА ЈА У СПОРЕДБА СО ВАС СИ НЕАМ ПОЈМА ОД КОМПЈУТЕРИ.САМО ТАК ЗНАМ ДА РАБОТАМ НА НИВ. | |
|
| |
Антонио Hunter
Број на мислења : 385 Age : 31 Местолокација : На CD Registration date : 2007-05-19
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 11:34 am | |
| А што по конкретно знаеш? - ГоКи напиша:
- Linux нема предности ама затоа Windows-от го шие Linux-от
Ти болен си или грип имаш? Linux како што рече БојанЦПУ е бесплатен.Неможеш да фатиш вируси,и има мн други предности кој ме мрзи да ги пишувам | |
|
| |
Hacker Почетник
Број на мислења : 7 Age : 36 Registration date : 2007-06-03
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 8:04 pm | |
| jas kako golem obozavatel na linuks i nogo go rabotam mos go znam cel za hakirane linukso e zakon u dva potega ke ti flezam u pc samo treba da go ucas nogo linukso mnogu e za hakirane | |
|
| |
Bojan CPU VIP
Број на мислења : 77 Age : 34 Местолокација : C:\Program Files\ Registration date : 2007-05-18
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 8:10 pm | |
| E aj kazi kako da se vleze vo ruter bezz pass | |
|
| |
Hacker Почетник
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 8:14 pm | |
| dolga prikazna znam da ti objasnam no kako oti mnogu e za kazuvanje ima so treba da se hakira sve ovo ono a root-ot ako ima pass moras so pass da flezes a i plus toa ne mi e tesko da hakiram pass | |
|
| |
Bojan CPU VIP
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 8:42 pm | |
| Sakas da kazes haker si ako imas pass samo.Ako si haker treba da go probies passwordot. Eve jas sto znam. Sakas nekoe vreme bez net da ostanes?? | |
|
| |
Bojan CPU VIP
| Предмет: Re: Linux vs Windows Нед Јун 03, 2007 8:45 pm | |
| - ГоКи напиша:
- Linux нема предности ама затоа Windows-от го шие Linux-от
Linuxot го шие Виндовсот во стабилност во врска за сервери | |
|
| |
Hacker Почетник
| Предмет: Re: Linux vs Windows Пон Јун 04, 2007 12:18 am | |
| haha brat ti isprobaj linuks i ela da mi zboris a majni rabota te znam odozgora sea nemoj ti da nemas internet | |
|
| |
Ta|3nT VIP
Број на мислења : 222 Age : 31 Местолокација : Everywere Registration date : 2007-06-13
| Предмет: Re: Linux vs Windows Чет Јун 14, 2007 2:28 am | |
| - Антонио напиша:
- GALEVI4KA напиша:
Бај д веј не е програма туку цел оперативен систем како XP. само штета што треба да имаш специјален софтвер за него ама затоа имаш помали шанси за да дојдат вируси у твоето ПЦ затоа што сите вируси се направени за XP а за Linux нема вируси затоа што таа компанија ги прави за XP. Капирате? Ете која е една од поголемите предности. Linux-от брзо се пушта и не треба да се инсталира - Зависи која верзија ја користите. Вирусите неможат да навлезат ама никако (ВО ОПЕРАТИВНИОТ СИСТЕМ) затоа што тој бутира од цд и после имате програма како вируелен диск да го вметнете.Така да вируси во оперативниот систем можат да влезат 0% а во фајловите најнормално дека можат.Но затоа постојат антивируси за Linux Pa lal so kaza linux e po aren ama po kompliciran e. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Linux vs Windows | |
| |
|
| |
| Linux vs Windows | |
|